bugMyPaint - Bugs: bug #20436, Brush not working correctly

 
 
Show feedback again

You are not allowed to post comments on this tracker with your current authentification level.

bug #20436: Brush not working correctly

Submitted by:  Ben Suttor <big_mama>
Submitted on:  Mon 14 Jan 2013 11:55:04 AM UTC  
 
Severity: 2 - MinorPriority: 5 - Normal
Status: Works For MePrivacy: Public
Assigned to: NoneOpen/Closed: Open
Release: 1.1.0Planned Release: None
Operating System: opensuse 12.2

(Jump to the original submission Jump to the original submission)

Thu 17 Jan 2013 04:52:17 PM UTC, comment #9:

Can be closed. The brush is working just like it should it's just a different brush to the previous version.

Ben Suttor <big_mama>
Tue 15 Jan 2013 11:04:56 AM UTC, comment #8:

okey, pressure is actually working. It is a bit hard to see that on this brush, sorry. So it's only a speed problem

Ben Suttor <big_mama>
Tue 15 Jan 2013 10:35:44 AM UTC, comment #7:

I installed mypaint 1.1.0 on a second pc. Same problem with that brush

Ben Suttor <big_mama>
Mon 14 Jan 2013 06:36:49 PM UTC, comment #6:

Hm, okey but how could this be the problem? The tablet is actually working like it should. It's only that brush that has a not working pressure an speed problem, the rest is working fine

(file #16942)

Ben Suttor <big_mama>
Mon 14 Jan 2013 05:35:28 PM UTC, comment #5:

That may well be the source of this problem: the way we do autodetection of tablets has changed since 1.0. It's based on the name as presented to the program, and we may need to add a whitelist rule.

Could you please attach the output of "xinput --list", run in a terminal window with your tablet connected? A good way of generating a file which can be attached here is to run

or you can paste the information here in a "verbatim" block: https://gna.org/cookbook/?func=detailitem&item_id=236

Andrew Chadwick <achadwick>
Project Administrator
Mon 14 Jan 2013 05:07:33 PM UTC, comment #4:

I see now that pressure is also not working

Ben Suttor <big_mama>
Mon 14 Jan 2013 05:03:19 PM UTC, comment #3:

Okey, well its this brushpack:

http://www.davidrevoy.com/article142/mypaint-v6-brushkit

which is the same as "Set2" I guess?

Well anyway the brush behaves the same in "Set2" as in "deevad-v6"

The brush is called "large watercolor fringe" in mypaint 1.1 and "water1" in mypaint 1.0

I checked the settings now, they are a bit different in mypaint 1.0 but that seems to be just little adjustments. I tried the same settings as in mypaint v1.0 but it's still wrong.

The difference in the behavior is this:
In mypaint 1.0 when you draw slow its very blury, when you draw fast it looks like little stars.
In mypaint 1.1 the speed does't make a difference anymore, it always looks like litte stars.

Ben Suttor <big_mama>
Mon 14 Jan 2013 02:30:03 PM UTC, comment #2:

If you could attach a brushpack containing the brush in question, that would be useful. I want to be certain that you're using the same settings from one release to another.

Andrew Chadwick <achadwick>
Project Administrator
Mon 14 Jan 2013 02:27:47 PM UTC, comment #1:

Many thanks for reporting this bug, but this report doesn't test
provide enough information for us to fix the problem you've found.
If you haven't already done so, please could you follow up with:

  • Details of your operating system, release, and desktop

environment.

  • The version of MyPaint tested. An exact git revision, or a PPA

version number, or a stable version number.

  • Exact, step by step instructions for reproducing the bug. Be as

detailed as you want, we like it.

  • Where the behaviour deviated from what you expected, and what

you expected.

Don't forget to search for the problem you've been having in Gna!,
and feel free to subscribe to and comment on bug reports other
people have opened.

The more details you can give, the easier it is for us the fix the
problem.

Andrew Chadwick <achadwick>
Project Administrator
Mon 14 Jan 2013 11:55:04 AM UTC, original submission:

In release 1.1.0 a brush is not working correctly anymore.

Here you see the difference

Left: mypaint 1.0
Right: mypaint 1.1.0

https://plus.google.com/photos/110297153704115387149/albums/5832177435543192449?authkey=CM39tprGzIbIhwE

Ben Suttor <big_mama>

 

Attached Files
file #16942:  xinput_list.txt added by big_mama (997B - text/plain)

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by achadwick (Posted a comment)
  • -unavailable- added by big_mama (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can click here to add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):

     

     

    Follow 4 latest changes.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Wed 27 Feb 2013 01:46:30 PM UTCachadwickStatusNeed Info=>Works For Me
    Mon 14 Jan 2013 06:36:49 PM UTCbig_mamaAttached File-=>Added xinput_list.txt, #16942
    Mon 14 Jan 2013 02:31:23 PM UTCachadwickSeverity3 - Normal=>2 - Minor
    Mon 14 Jan 2013 02:28:02 PM UTCachadwickStatusNone=>Need Info
    Show feedback again

    Back to the top


    Powered by Savane 3.1-cleanup