bugFreeciv - Bugs: bug #20739, Vertical lines when using Nvidia...

 
 
Show feedback again

bug #20739: Vertical lines when using Nvidia driver

Submitted by:  Michal Mazurek <akfaew>
Submitted on:  Sun 14 Apr 2013 06:17:07 PM UTC  
 
Category: client-gtk-2.0Severity: 3 - Normal
Priority: 5 - NormalStatus: Duplicate
Assigned to: NoneOpen/Closed: Closed
Release: Operating System: GNU/Linux
Planned Release: 

Add a New Comment (Rich MarkupRich Markup):
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

(Jump to the original submission Jump to the original submission)

Mon 17 Jun 2013 11:16:31 PM UTC, comment #6:

Duplicated of bug #20411 bug #20411

mir3x <mir3x>
Project Member
Mon 20 May 2013 10:51:58 AM UTC, comment #5:

I checked openSuse 12.3 and its affected also, but ubuntu 13.04 is not.
(openSuse uses xorg-server 1.13.2, ubuntu 1.13.3, I checked also 1.14 and 1.12.4 , 1. 13.4 on gentoo and all of them failed, so its not xorg issue)
probably some gtk library causes that, gtk3/qt client are ok, it's visible only in trident in gtk2, maybe someone has any clue which package can cause that ?

mir3x <mir3x>
Project Member
Mon 13 May 2013 11:38:35 AM UTC, comment #4:

Can u check your /proc/mtrr ?
if u see all mem uncachable, u should fix that (probably in bios, or by
mtrr cleanup in kernel) and check if it helped for freeciv.

mir3x <mir3x>
Project Member
Tue 16 Apr 2013 07:27:53 AM UTC, comment #3:

One more comment:
on xorg 1.14.0 on trunk its almost ok also,
vertical lines ( some violet ) are shown only when grid is enabled in both versions
( 2.3.4 and trunk ),
I bet those lines will disappear with next or maybe next next xorg-server version.

mir3x <mir3x>
Project Member
Tue 16 Apr 2013 07:13:53 AM UTC, comment #2:

I can confirm it, a bit :D
For me 2.3.4 on gentoo doesn't show any lines,
but on trunk yes,
I had earlier similar issues but its related to xorg-server, some versions work ok, some not, thats all strange ( as far I remeber those lines are only with trident, amplio is ok )
( now I have 1.14.0 ), probably changing some nvidia-options or xorg option would fix it.

mir3x <mir3x>
Project Member
Mon 15 Apr 2013 10:25:11 AM UTC, comment #1:

This looks quite a lot like the symptom reported in bug #20411... --jtn

Anonymous
Sun 14 Apr 2013 06:17:07 PM UTC, original submission:

I used to use an open source driver for my graphics card, and everything was fine. But after buying a better card I started using the proprietary Nvidia driver. This had an unusual effect on freeciv-gtk2 and on freeciv only, thus I file this as a bug here. Namely, these weird vertical lines started showing:
http://akfaew.jasminek.net/crap/lines-freeciv.png
It gets worse if I enable the grid:
http://akfaew.jasminek.net/crap/lines-freeciv-grid.png

I use Gentoo Linux for this computer. This bug has been present for maybe 3 months now, and occurs in freeciv only, as far as I noticed.

Michal Mazurek <akfaew>

 

(Note: upload size limit is set to 1024 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach File(s):
   
   
Comment:
   

Attached Files
file #17750:  lines-freeciv.png added by akfaew (320kB - image/png)
file #17751:  lines-freeciv-grid.png added by akfaew (280kB - image/png)

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by mir3x (Posted a comment)
  • -unavailable- added by akfaew (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can click here to add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):

     

     

    Follow 4 latest changes.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Mon 17 Jun 2013 11:16:31 PM UTCmir3xStatusNone=>Duplicate
      Open/ClosedOpen=>Closed
    Sun 14 Apr 2013 06:17:07 PM UTCakfaewAttached File-=>Added lines-freeciv.png, #17750
      Attached File-=>Added lines-freeciv-grid.png, #17751
    Show feedback again

    Back to the top


    Powered by Savane 3.1-cleanup