bugBattle for Wesnoth - Bugs: bug #21156, Flicker after loading an MP...

Show feedback again

bug #21156: Flicker after loading an MP campaign

Submitted by:  Andrius Silinskas <thunderstruck>
Submitted on:  Sun 22 Sep 2013 04:48:45 PM UTC  
Category: BugSeverity: 4 - Important
Priority: 5 - NormalItem Group: User Interface
Status: NonePrivacy: Public
Assigned to: NoneOpen/Closed: Open
Release: 1.11.6+devOperating System: All

Add a New Comment (Rich MarkupRich Markup):

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.


(Jump to the original submission Jump to the original submission)

Sun 08 Mar 2015 04:52:10 AM UTC, comment #6:

I think I misread what this bug report was about.

There is a different and very visible flicker which occurs in 1.11.X - 1.12.1 after loading any mp campaign. For instance, start LoW in a networked setting. The in-game UI will flash 5 or 6 times right after you enter the game. In PR 380 that no longer happens. I believe that the flickers are caused by the host responding to the server sided controller tweaks after he has entered the game.

I have no idea about `A flicker could be seen for short period of time in between loading screen and "Configure Game" window.` though.

Chris Beck <involution>
Project Member
Fri 06 Mar 2015 03:12:39 PM UTC, comment #5:

If i understand correcntly, this bug is about what happens between the mp configure screen and the mp create screen. So it is completely unrelated to what happens in playturn.cpp or play_controller.cpp

Fri 06 Mar 2015 01:16:15 PM UTC, comment #4:

i do not see how that could fix it.

Fri 06 Mar 2015 12:19:10 PM UTC, comment #3:

Potential fix here: https://github.com/wesnoth/wesnoth/pull/380

Chris Beck <involution>
Project Member
Thu 10 Jul 2014 07:08:51 PM UTC, comment #2:

I have also noticed this. I have a few theories about the bug although I don't know what's going on for sure:

(1) I've observed that the flicker is related to the number of sides in the game.
(2) I think it has to do with the "do_init_side" / "maybe_do_init_side" functions in play_controller.

Chris Beck <involution>
Project Member
Fri 13 Jun 2014 09:30:04 AM UTC, comment #1:

I'm marking this as 'Important', because it is a very visible glitch and in my opinion it should be fixed before a final release.

Andrius Silinskas <thunderstruck>
Project Member
Sun 22 Sep 2013 04:48:45 PM UTC, original submission:

A flicker could be seen for short period of time in between loading screen and "Configure Game" window.

To reproduce:
Go to local multiplayer. Then choose "Campaigns" from drop-down list and double click on any campaign (possibly on LoW). Select any difficulty level and observe what happens shortly after load screen disappears.

Andrius Silinskas <thunderstruck>
Project Member


(Note: upload size limit is set to 1024 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach File(s):

No files currently attached


Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found


Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by involution (Posted a comment)
  • -unavailable- added by thunderstruck (Submitted the item)

    Do you think this task is very important?
    If so, you can click here to add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.


    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):



    Follows 1 latest change.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Fri 13 Jun 2014 09:30:04 AM UTCthunderstruckSeverity3 - Normal=>4 - Important
    Show feedback again

    Back to the top

    Powered by Savane 3.1-cleanup